United Insurance home

Nieuws

Auto lenen? Of toch maar niet?

2014-07-15

Wanneer we wat minder ruimte in de portemonnee hebben worden mensen creatief. Een van de ontwikkelingen die je hierbij ziet in onze maatschappij is dat men zaken gaat delen en uitlenen. Op zich natuurlijk een mooi initiatief, maar wat als aan het uitgeleende schade ontstaat? Veronderstel u leent de auto van uw buurman. U schat de breedte van zijn auto verkeerd in en rijdt met de zijkant van de auto tegen een muur. De auto van de buurman is zwaar beschadigd. De buurman mag er op vertrouwen dat hij de auto in dezelfde staat terugkrijgt, als dat hij de auto meegegeven heeft. Nu u de auto hebt beschadigd, bent u aansprakelijk en moet u de schade vergoeden. Als de auto alleen WA-verzekerd is, is er alleen dekking voor schade die met de auto aan anderen wordt veroorzaakt. Voor de schade aan de auto zelf is er geen dekking. Als de auto WA en cascoverzekerd is, dan is er wel dekking voor de schade aan de auto maar dan heeft de buurman misschien een eigen risico en/of no-claimverlies door de schade. Nou is het de vraag of u de schade aan de auto en/of het eigen risico en het no-claimverlies op uw eigen aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) kunt claimen. Helaas, dat kan niet! De AVP sluit schade aan geleende motorrijtuigen namelijk uit. U bent dus wel aansprakelijk voor de schade maar het valt niet onder de dekking van een verzekering.

Meestal gaat het wel goed, als je een auto leent of uitleent, maar door vooraf stil te staan bij deze niet verzekerbare risico´s kan narigheid achteraf worden voorkomen.

autoverzekeringen vergelijken

Hulp Nodig?

Bel 020 - 79 57 999

nu: Gesloten
vandaag (22-03): 8:30 tot 15:15
morgen (23-03): 8:30 tot 18:00
overmorgen (24-03): Gesloten

Whatsapp 06 - 28 56 30 70

Klanten beoordelen ons met gemiddeld:


Reviews ›
8,22982 reviews

Algemeen

Producten

Verzekeraars

Netwerken

© Copyright 2005 - 2018 United Insurance | Bel: 020 - 79 57 999 | Volg ons op Twitter | Powered by Klap b.v. Adfiz logo  KIFID logo  NVGA logo  RMIA logo

Deze website maakt gebruik van Cookies. Door het gebruik te maken van onze site accepteert u de voorwaarden van onze Privacy Policy.