Kortlopende en doorlopende annulerings­verzekering

Met een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering ben je beschermd tegen de kosten als je vakantie niet door kan gaan.

Bereken je premie

Ook kun je een beroep doen op je annuleringsverzekering als je eerder moet terugkeren van vakantie door een verzekerde gebeurtenis. Je krijgt dan een vergoeding voor de reisdagen waarvan je niet hebt kunnen genieten.

Voordelen

 • Alle annuleringsredenen mee te verzekeren
 • Ook per onderdeel van een zelf samengestelde reis
 • Zelf kiezen voor welk bedrag je je reis verzekert

Lees meer over de:

Verzekerde gebeurtenissen

 1. Jij, een familielid in de eerste of tweede graad of een huisgenoot overlijdt, wordt ernstig ziek of raakt ernstig gewond door een ongeval.
 2. Een familielid in de derde graad overlijdt.
 3. Jij of je partner wordt zwanger en dit heeft directe gevolgen voor je geboekte reis.
 4. Jij, een medeverzekerde, een huisgenoot of jouw inwonend kind moet een medisch noodzakelijke ingreep ondergaan.
 5. Je krijgt binnen 30 dagen voor het begin van de reis onverwacht een huur- of een nieuwbouwwoning. Je bent ook verzekerd als je tijdens je reis aanwezig moet zijn bij de overdracht van jouw bestaande woning. Maar alleen als je geen invloed hebt op de opleverings- of overdrachtsdatum.
 6. De gastheer of gastvrouw die in het buitenland woont en bij wie je tijdens de reis zou verblijven, wordt ernstig ziek, loopt ernstige verwondingen op of overlijdt en kan jou daardoor niet meer ontvangen.
 7. Je kunt onverwacht om medische redenen niet de inenting krijgen die verplicht is voor de reisbestemming.
 8. Je kunt onverwacht en buiten je schuld geen visum krijgen voor de reisbestemming in het buitenland.
 9. Je wordt buiten je schuld werkloos en verliest daarmee een vast dienstverband.
 10. Je krijgt na een periode van werkloosheid een baan aangeboden en jouw nieuwe werkgever gaat niet akkoord met de geboekte reis, omdat je op de geplande reisdagen bij hem aanwezig moet zijn. Het moet daarbij gaan om een baan van minimaal 20 uur per week en voor minimaal 6 maanden.
 11. Je duurzame relatie of huwelijk wordt definitief ontbonden. Onder ‘een duurzame relatie’ verstaan we een relatie met een gezamenlijk huishouden.
 12. Je verliest op de dag van vertrek je reisdocumenten en doet daarvan onmiddellijk aangifte bij de politie.
 13. Je ouder(s) of kind(eren) heeft (hebben) onverwacht dringend zorg nodig, die je alleen zelf kunt geven.
 14. Het privévervoermiddel waarmee je de reis zou maken, valt binnen dertig dagen voor aanvang van de reis uit door een van buiten komend onheil. Dit voertuig kan niet op tijd worden vervangen of gerepareerd. Een ‘van buiten komend onheil’ is bijvoorbeeld een aanrijding, storm of diefstal. Pech, mechanische storing en dergelijke vallen hier niet onder.
 15. JIj of een andere verzekerde moet thuis aanwezig zijn vanwege materiële schade aan een eigendom, huurwoning of het bedrijf waar jij of de medeverzekerde werkt.

Voor al deze gebeurtenissen geldt dat ze onvoorzien zijn, onverwacht moeten optreden en tijdens de looptijd van deze dekking gebeuren.

Bekijk ook:

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat