United Insurance home

Nieuws

Premiestijging opstalverzekering

2012-04-24

Waarom premieverhoging opstalverzekering?

In de media wordt veel aandacht besteed aan de premieverhoging van de opstalverzekering bij veel verzekeringsmaatschappijen. Percentages van 5 tot 10 procent worden als gemiddelde stijging genoemd.

Premies stijgen en huizenprijzen dalen?

’Hoe kunnen de kosten van een opstalverzekering hoger worden als de huizenprijzen dalen?’ is een vraag die ons vaak wordt gesteld. We leggen het u uit. De opstalverzekering dekt schade die aan het woonhuis ontstaat. Een opstalverzekering verzekert de financiële gevolgen van schade aan de woning, bijvoorbeeld als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm, diefstal, neerslag, bliksem, vorst of een explosie. Een opstalverzekering wordt meestal op basis van de herbouwwaarde van het huis afgesloten. Het verzekerd bedrag moet dus overeenstemmen met de juiste herbouwwaarde van de woning. En daar zit de crux van de premiestijging

Enerzijds zijn de kosten voor het herbouwen van een woning de afgelopen jaren flink zijn gestegen. Onder andere door een stijging van materiaalkosten, eisen aan de bouw van huizen, personeelskosten, etc.

Anderzijds hebben verzekeraars de afgelopen jaren te maken gehad met extreem weer. Dit heeft veroorzaakt dat maatschappijen met veel schadeclaims werden geconfronteerd. Vooral claims die veroorzaakt werden door waterschade. En helaas resulteert dat bij veel maatschappijen tot een premieverhoging. Deze premieverhoging biedt u overigens de mogelijkheid om de opstalverzekering direct op te kunnen zeggen.

Bespaar nu!

United Insurance verhoogt de premies voor de opstalverzekering niet. Bovendien bent u met onze opstalverzekering altijd gegarandeerd verzekerd zonder het risico van onderverzekering. Neem de proef op de som en bereken uw besparing.

Premie berekenen

Hulp Nodig?

Bel 020 - 79 57 999

nu: Gesloten
vandaag (22-03): 8:30 tot 15:15
morgen (23-03): 8:30 tot 18:00
overmorgen (24-03): Gesloten

Whatsapp 06 - 28 56 30 70

Klanten beoordelen ons met gemiddeld:


Reviews ›
8,22982 reviews

Algemeen

Producten

Verzekeraars

Netwerken

© Copyright 2005 - 2018 United Insurance | Bel: 020 - 79 57 999 | Volg ons op Twitter | Powered by Klap b.v. Adfiz logo  KIFID logo  NVGA logo  RMIA logo

Deze website maakt gebruik van Cookies. Door het gebruik te maken van onze site accepteert u de voorwaarden van onze Privacy Policy.