Garantie tegen onderverzekering, wat is dat?

Wanneer Je onderverzekerd bent wilt dat zeggen dat je te laag verzekerd bent. Er is sprake van onderverzekering als het op de polis verzekerde bedrag lager is dan de werkelijke waarde. Als je onderverzekerd bent, dan kan het zijn dat je bij schade maar een deel van de schade vergoed krijgt.

Bij garantie tegen onderverzekering garandeert de verzekeraar dat bij een schade de werkelijke schade zal worden vergoed.

Garantie onderverzekering inboedel en opstal

De garantie tegen onderverzekering kan bij een opstal- en inboedelverzekering verkregen worden door het invullen van een herbouw- en inboedelwaardemeter.

De garantie zal dan op de polis worden vermeld en is geldig voor een periode van 10 of 5 jaar. De garantie tegen onderverzekering is van toepassing voor woningen met een herbouwwaarde tot maximaal € 500.000. Voor de inboedelverzekering geldt de garantie tot € 125.000. Glasdekking is standaard meeverzekerd bij de opstalverzekering.

Sieraden zijn bij diefstal, gewelddadige beroving en afpersing tot maximaal € 2.500 meeverzekerd, tenzij hiervoor een apart bedrag op de polis verzekerd is.

Bereken de premie van de allrisk woonverzekering met doorlopend lage premie.

Bereken je premie

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat