Dekking motorverzekering

Een motor op jouw naam moet je minimaal verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Dit is de zogenaamde WA motorverzekering.

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreidere verzekering, namelijk de WA met beperkt casco en de Casco dekking. Je bent dan ook verzekerd voor schade aan je eigen motor. Verder kun je kiezen tot het meeverzekeren van helm en kleding. Daarnaast kun je je premie verlagen door een hoger eigen risico te nemen.

Bereken je premie

Ongevallenverzekering Opzittenden

Soms komt de klap bij een motorongeluk harder aan en raak je na het ongeval blijvend invalide. Misschien heb je daarna extra voorzieningen nodig, bijvoorbeeld een slaap- of badkamer op de begane grond, of een traplift.

De Ongevallenverzekering Opzittenden keert eenmalig een vast bedrag uit. Aan jou, maar ook aan iemand die bij je achterop zit en door het ongeval blijvend invalide raakt. Bij overlijden door een ongeval met je motor ontvangen de nabestaanden van de overleden opzittenden een vast bedrag. Je bent dan voor beide opzittenden verzekerd tot maximaal 1 miljoen voor materiele- en letselschade.

Rechtsbijstand

Stel je krijgt na een aanrijding verschil van mening over de schuldvraag. Als de verzekeraar van de andere partij geen aansprakelijkheid erkent en vindt dat jij ook schuld hebt aan het ontstaan van het ongeluk. Of dat je schade helemaal niet zo groot is als jij beweert. In dat geval biedt rechtsbijstand uitkomst.

Rechtsbijstand kun je meeverzekeren bij je motorverzekering, dan is juridische hulp gedekt bij het verhalen van schade aan je motor die iemand heeft veroorzaakt.

Bekijk ook:

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat