Voor wie is een scooterverzekering?

Voor bezitters van bijna alle soorten brommers en scooters biedt United Insurance de meest optimale verzekering.

Als bestuurder van een scooter, ben je kwetsbaar in het verkeer. Uit onderzoek blijkt dat je als scooterrijder ongeveer 25 keer meer kans hebt om te overlijden aan een verkeersongeval, dan wanneer je in een auto zit. Het risico om ernstig gewond te raken is zelfs meer dan 100 keer zo groot als voor een inzittende van een auto.

Bereken je premie

Overweeg daarom een ongevallen opzittenden dekking als onderdeel van je scooterverzekering. Dan heb je voor beide opzittenden recht op uitkering na overlijden of bij blijvende invaliditeit na een scooterongeluk. Ook schade aan helm en kleding wordt vergoed. Voor beide opzittenden ben je dan voor materiële en letselschade verzekerd tot maximaal 1 miljoen euro.

Ook als je je scooter een tijd niet gebruikt

Ook als je de scooter een tijdje niet gebruikt, maar deze wel bij de RDW geregistreerd staat, moet je deze verzekeren. Dat vergeten veel mensen nog wel eens met een minimale boete van € 420 als gevolg. Gebruik je je scooter een tijdje niet? Laat je scooter dan schorsen. De RDW neemt je scooter dan niet mee in de controle en de scooter hoeft niet verzekerd te zijn voor zo lang de schorsing duurt.

Beëindig de kentekenregistratie

Verkoop je je scooter? Zorg er dan voor dat de koper de scooter op zijn naam overschrijft. Je verzekeringsplicht vervalt dan en je ontvangt een vrijwaringsbewijs. Email ons een kopie van de vrijwaring met het verzoek om de verzekering daadwerkelijk te beëindigen.

Wij stoppen je verzekering dan per datum van verkoop. Beëindig ook je kentekenregistratie als je scooter rijp is voor de sloop. Anders blijf je belasting en verzekeringspremie betalen, ook al ligt je scooter inmiddels in 1.000 minuscule onderdelen op de schappen van een sloopbedrijf.

Bekijk ook:

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat