Dekking bestelauto­verzekering

Welke dekking bij jouw bestelauto past is afhankelijk van het bouwjaar, financiering en persoonlijke wensen. Met de keuze van United Insurance ben je verzekerd van een optimale dekking tegen de beste prijs.

Je bent verplicht om minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten als je een bestelauto bezit. Onze WA-autopolis vergoedt de schade die je onbedoeld aan anderen of spullen van anderen veroorzaakt met je auto. Materiële schade is gedekt tot € 2,5 miljoen en letselschade wordt vergoed tot € 6 miljoen.

Bereken je premie

Uitbreiden

Daarnaast kun je je bestelwagen ook tegen andere schade verzekeren. Je kunt dan kiezen uit een beperkte of een volledige dekking. Bij Beperkt Casco is je auto onder andere verzekerd tegen storm-, brand- en bliksemschade. Met Volledig Casco ben je allrisk verzekerd en wordt ook de schade vergoed die je zelf veroorzaakt.

Aanvullende dekkingen bestelautoverzekering

De bestelautoverzekering van United Insurance biedt keuze uit 3 dekkingsvormen en een aantal aanvullende dekkingen:

  1. Ongevallen Inzittenden
  2. Schade Inzittenden
  3. Rechtsbijstand
  4. Accessoires
  5. Pechhulp (particulieren)
  6. Ladingschade (zakelijk)
1. Ongevallenverzekering voor inzittenden

Als een inzittende (inclusief de bestuurder) door een ongeval met je bestelauto overlijdt of invalide wordt keert deze verzekering uit. Daarbij is niet van belang wie aansprakelijk is voor het ongeval. Bij volledige invaliditeit wordt het volledige daarvoor verzekerde bedrag vergoed, bij gedeeltelijke invaliditeit een deel van dat bedrag.

2. Schadeverzekering voor Inzittenden

Deze dekking vergoedt de schade die een inzittende heeft door een ongeval met je bestelauto, ongeacht wie voor dat ongeval aansprakelijk is. Belangrijk aan deze dekking is dat er ook wordt uitgekeerd aan de bestuurder, als die zelf aansprakelijk is voor het ongeval. Zowel materiële schade als letselschade wordt vergoed, maar niet de schade aan het voertuig zelf.

3. Rechtsbijstand

Deze dekking verleent vooral juridische bijstand bij geschillen die kunnen ontstaan als je bestelauto aan het verkeer deel neemt. Zo kan er bijstand verleend worden om schade op de schadeveroorzaker te verhalen.

4. Accessoires

Een WA dekking vergoed schade aan je bestelauto zoals deze door de fabriek is afgeleverd. De Accessoiredekking verzekert ook latere toevoegingen en aanpassingen, zoals een nieuwe autoradio, trekhaak, of bedrijfsspecifieke aanpassingen. Voor particulieren kun je de accessoires op je bestelauto meeverzekeren voor 1.250, 3.500 of 5.000 euro. Bij een zakelijke verzekering kun je dit verzekeren tot 5.000, 7.500 of 10.000 euro. Indien je een beperkt casco of casco dekking hebt afgesloten is deze verzekering voor accessoires tot 5.000 euro gratis meeverzekerd.

5. Pechhulp (alleen particulieren)

Als je door schade door een ongeluk, brand, diefstal of medische oorzaak niet meer kunt rijden met je bestelauto en eventuele aanhanger, heb je recht op pechhulp. Ook in het buitenland. Ook de noodzakelijke stallings- en bergingskosten zijn gedekt, net als de kosten voor het vervoer van de bestuurder en eventuele passagiers met hun bagage.

6. Ladingschade (alleen zakelijk)

De vervoerde handelsgoederen en bedrijfsuitrusting in je bestelauto zijn gedekt met deze aanvullende dekking. Je kunt kiezen voor een dekking tot 5.000, 10.000 of 15.000 euro. Denk aan een bakkerij die zijn eigen brood naar een klant of een ander filiaal vervoert of een bouwbedrijf dat zijn gereedschappen in de bestelauto meeneemt. We raden je wel aan om je bestelauto te voorzien van beveiliging SCM klasse 3. Bij diefstal wordt met deze beveiliging je eigen risico namelijk niet verhoogd.

Bekijk ook:

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat