Hoe veilig is uw voordeur?

In 2017 vonden er bij de politie circa 50.000 aangiftes van inbraken in woningen plaats. Alle reden dus om nog eens aandachtig te kijken naar de maatregelen die huiseigenaren kunnen nemen om de kans op inbraak te verkleinen.

Ingrijpende gebeurtenis

Als verzekeraar maken wij het helaas regelmatig mee: inbraken in woningen van onze relaties. Telkens weer valt ons op hoe groot de impact is van zo’n inbraak. Zelfs wanneer er tijdens de inbraak niemand thuis was en de verzekering keurig alle schade van de gestolen goederen vergoedt, leidt zo’n inbraak bijna altijd tot de nodige emoties. Het gevoel dat een onbekende door je huis heeft gelopen en dingen heeft meegenomen is heel onplezierig. Of zoals een van onze relaties ooit opmerkte: Nog jaren na de inbraak betrapte ik mij erop dat ik elke keer als ik ‘s avonds thuiskwam een snelle check deed: “Is er weer ingebroken?”

Voordeur vaak onvoldoende beveiligd

Uit recent onderzoek is gebleken dat op dit moment nog steeds meer dan de helft (56,1%) van de voordeuren in Nederland onvoldoende beveiligd zijn tegen inbraak. Dat kan het gevolg zijn van goedkoop beslag waardoor een inbreker zonder al te veel inspanning of lawaai binnen één minuut binnen kan komen.

Bewoners kunnen risico van inbraak verminderen

Inbrekers zijn gek op het “flipperen”. Dat gaat heel makkelijk door een plastic plaatje tussen de deur en het kozijn te steken en op die manier het dagslot naar binnen te duwen waardoor de deur opengaat. Dit kan worden voorkomen door een anti-inbraakstrip te plaatsen. Nog geen 10 % van de huiseigenaren heeft zo’n anti-inbraakstrip. Het “flipperen” kan ook worden tegengegaan door bij het verlaten van de woning, ook overdag, de deur op het nachtslot te draaien.

Nationale inbraak preventieweken

Van 1 mei tot en met 30 juni a.s. vinden de Nationale Inbraakpreventie Weken plaats. Verschillende organisaties geven tijdens deze weken extra informatie hoe je jouw woning met eenvoudige middelen minder aantrekkelijk voor inbrekers kunt maken. De organisatoren hebben hiervoor een site geopend. Op deze site vindt u veel praktische informatie en filmpjes die laten zien hoe gemakkelijk inbrekers een deur kunnen forceren. Wij adviseren eens naar deze site te gaan en te kijken of u wellicht tips ziet die u voor uw eigen woning kunt gebruiken. De site vindt u op http://stichtingnipw.nl/.

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat