Dekking woonverzekering tijdens verbouwing

Gebruik je de aankomende tijd om je huis te verbouwen? Lees dit artikel dan even goed. Stel, je hebt een aannemer ingehuurd om een stuk aan aan de woning te bouwen. In de nieuwe aanbouw komt een grote moderne keuken met kookeiland en het andere deel wordt een mooie serre met openslaande deuren.

Heeft de aannemer een CAR verzekering?

Tijdens de verbouwing is de dekking op de opstal- en inboedelverzekering vaak beperkt tot alleen schade veroorzaakt door brand, ontploffing en blikseminslag. Het is daarom verstandig om de aannemer te vragen of hij een uitgebreidere dekking voor schade aan het woonhuis en aan de aanbouw heeft geregeld (een zogenaamde CAR verzekering).

Houd in de gaten dat je woonverzekering actueel blijft

Als de verbouwing klaar is, is het bestaande verzekerde bedrag op de woonhuisverzekering wellicht niet juist meer en zal het aangepast (verhoogd) moeten worden.

Ook de herbouwwaardemeter moet aangepast worden om een garantie tegen onderverzekering te houden.

Daarnaast is het verstandig om te controleren of de omschrijving van het woonhuis in de polis nog wel juist is. Is de bouwaard van de aanbouw wel gelijk aan de bouwaard van het bestaande woonhuis. Als de aanbouw bijvoorbeeld van hout is, en omschrijving ´van steen met een harde dekking is´, dan moet deze omschrijving aangepast worden.

Kortom, ga je aan- of verbouwen, houd in de gaten dat de woonverzekering actueel blijft. Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen.

Overigens, wist je dat onze woonverzekeringen garantie tegen onderverzekering kennen? Dat verbouwt wel zo plezierig!

Bereken je premie

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat