Meld altijd een leegstaande woning

In de praktijk zien wij (helaas) nog vaak bij klanten dat een woonhuis nog niet verkocht is terwijl de nieuwe woning al wordt opgeleverd.

Van groot belang is om de verzekering aan te passen op nieuwe situatie

Meestal kiest men ervoor om in de nieuwe woning te trekken en de oude woning leeg te laten staan. Of men probeert de woning te verhuren aan derden totdat de woning verkocht wordt. Graag wijzen we je erop dat het in beide situaties van groot belang is om de verzekering aan te passen op deze nieuwe situatie.

Verzekeringen over naar nieuwe woning, oude blijft onverzekerd achter

Neem bijvoorbeeld de aansprakelijkheids­verzekering. Deze gaat over naar de nieuwe woning en dan is het aansprakelijkheidsrisico op de oude woning in principe niet meer verzekerd. Maar je bent nog wel de eigenaar van dat pand en daardoor aansprakelijk voor schades. Of denk eens aan de opstalverzekering.

Vaak adviseren wij een 2e verzekering te sluiten. Of kijken we of het mogelijk is om dit te regelen met een clausule op de bestaande polis.

Als je verwacht dat je met leegstand te maken gaat krijgen, meld ons dit dan zodat we samen de gevolgen hiervan kunnen verzekeren.

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat