Je achterdeur de zwakke plek

Recent onderzoek toont aan, dat inbrekers bij elke tien achterdeuren in negen gevallen binnen 3 minuten de achterdeur kunnen openbreken. In een kwart van de gevallen is het hang- en sluitwerk zo slecht, dat een inbreker met alleen een schroevendraaier en een tang binnen een minuut binnen staat.

Dubbel slachtoffer inbraak

Vorig jaar vonden 55.000 woninginbraken plaats. In de praktijk vervangen veel mensen de gestolen goederen door nieuwe goederen.

Dit weten de inbrekers ook. Het komt dan ook regelmatig voor, dat inbrekers enkele maanden na de eerste inbraak terugkomen en dan opnieuw hun slag slaan en spiksplinternieuwe goederen meenemen.

Zorg voor goed hang-, sluitwerk en verlichting

Ons advies is om voor goed hang- en sluitwerk te zorgen. Wil je hierover informatie hebben, dan vind je deze op stichtingnipw.nl. Ook is het verstandig om bij je achterdeur verlichting aan te brengen die automatisch aangaat wanneer het donker wordt. Het energieverbruik van ledlampen is heel laag, waardoor de kosten ook laag blijven.

Door extra verlichting en goed hang- en sluitwerk aan te brengen verlaag je aanzienlijk de kans dat je slachtoffer wordt van een woninginbraak.

Zorg dat uw opstal- en inboedelverzekering op orde is. Voorkom dat je onder- of oververzekerd bent.

Bereken je premie

Zie ook:

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat