Fotografeer je kostbaarheden

“Ja. Het was een gouden ring met van die roze steentjes”, of “Ja. Het was zo´n Friese Staartklok, je weet wel”. Dagelijks hebben wij te maken met klanten die het slachtoffer zijn van brand, diefstal of verlies.

Als belangenbehartiger van onze klanten is het onze taak om ervoor te zorgen, dat onze klanten van de verzekeringsmaatschappij die uitkering ontvangen waarop zij volgens de polisvoorwaarden recht hebben.

De hoogte van de uit te keren schades is voor een belangrijk deel de hoogte van de premie

Verzekeringsmaatschappijen zijn bij aangifte van schades kritisch. Terecht, want er vindt veel fraude plaats. Ook willen mensen de waarde van verloren of beschadigde goederen weleens overdrijven. Dat verzekeraars kritisch zijn, is in ieders belang, want uiteindelijk bepaalt de hoogte van de uit te keren schades voor een belangrijk deel de hoogte van de premie.

Getaxeerde waarde bepalend

Het achteraf bepalen wat de waarde is van iets, is altijd lastig. Bij waardevolle zaken zoals kunst, antiek en sierraden adviseren wij vaak om deze te taxeren. Met de verzekeringsmaatschappij kan dan worden overeengekomen dat bij een schade deze getaxeerde waarde wordt aangehouden. Over deze getaxeerde waarde ontstaat dan geen discussie meer.

Voor minder waardevolle zaken is zo'n taxatie niet altijd passend. Wij adviseren dan wel om te zorgen voor goede foto's. Wij adviseren om bijvoorbeeld eens per jaar foto's te maken van uw interieur. Neem deze foto's van alle kamers van de woning vanuit verschillende hoeken zodat ook de “Friese Staartklok” te zien is.

Het is daarom verstandig om foto's van je kostbaarheden in de cloud te bewaren. Het achteraf bepalen van waarde is namelijk altijd lastig.

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat