Verzeker jezelf en je gezin goed als je op vakantie gaat

Heb je voor de zomervakantie ook al een mooie reis in gedachten? Lekker er op uit, net als miljoenen andere Nederlanders. Vaak wordt er bij het boeken van een reis min of meer automatisch ook een reisverzekering afgesloten. Zonde! Want vaak betaal je voor zaken waar je helemaal geen gebruik van gaat maken.

Altijd even kritisch naar een reisverzekering laten kijken

Ga je een weekje genieten van zon en zee? Dan hoef je geen bagagedekking te hebben voor die paar zwembroeken en zomerjurkjes? Daarnaast is vaak alleen de bagage verzekerd die in een kluis ligt of die je bij je draagt. Zaak dus om altijd even kritisch naar een reisverzekering te laten kijken.

Enkele voorbeelden om goed na te kijken:
  • De hoogte van het eigen risico ten opzichte van de premie.
  • Mogelijkheid om selectief zaken te verzekeren (en niet te verzekeren wat je niet gebruikt).
  • Belang verzekeren voor ingrijpende tegenslagen zoals ernstige ziekte, of overlijden van familieleden in Nederland, waardoor terugkeer wordt verlangd.
  • Hoe vaak ga je op vakantie per jaar? Vaak is een doorlopende reisverzekering voordeliger bij ongeveer 2 tot 3 weken vakantie per jaar.

Zelfs als er al een goede zorgverzekering is gesloten, adviseren wij onze relaties vaak om toch een reisverzekering te sluiten. Het voordeel van een reisverzekering is namelijk dat die in principe alle medische kosten vergoedt in het buitenland. Een zorgverzekeraar vergoedt alleen kosten tot de hoogte van de Nederlandse tarieven.

Premie berekenen

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat