Let op je ski's en snowboards op wintersport

In de Alpen worden steeds meer ski's en boards gestolen uit de rekken bij de horeca op en langs de pistes. Vooral het nieuwe en duurdere materiaal is gewild.

Bendes stelen op professionele wijze duizenden ski’s en boards. Vaak gebeurt het onder aan de pistes in de buurt van een parkeerplaats. Zo kunnen ze snel met de gemaakte buit er vandoor. Vooral in de meer luxere skigebieden zijn dure ski's en snowboards populair bij het dievengilde.

Wat doe ik er tegen?

Waar je ook naar toe gaat, houd je materiaal zoveel mogelijk in het zicht. Ben je samen met anderen? Zet de ski's weg als onpaar; wissel een ski met je reisgenoot. Skislots zijn een goed optie, maar een lichtgewicht fietsslot voldoet ook. En misschien is het huren van een kluis een optie.

Hoe zit het met de verzekering?

De reisverzekering dekt diefstal van spullen. Je hebt overigens wel een zorgplicht door er goed op te letten. Check ook of je een eigen risico hebt. Bij gehuurd materiaal ben je zelf aansprakelijk. Een verzekering afsluiten via de verhuurder behoort dan tot de mogelijkheden.

Meer weten?

Bekijk onze reisverzekering!

Premie berekenen

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat