Aandacht voor de reisverzekering

Je hebt er al veel tijd ingestoken. De reisgidsen en websites zijn uitgeplozen en de keuze is gemaakt. Ons advies is om ook tijdig aandacht te besteden aan de juiste keuze voor een reisverzekering.

Reisverzekering belangrijker dan weleens wordt gedacht

Een reisverzekering is een belangrijke verzekering. Natuurlijk voor de schade die je lijdt wanneer door een ongeval of diefstal je bagage verloren gaat. Ook kan het gebeuren dat je in het buitenland letsel oploopt, waardoor je met speciaal vervoer naar Nederland terug moet. Deze kosten voor vervoer vallen niet onder de basisverzekering. Dat geldt ook voor de medische kosten die je noodgedwongen in het buitenland moet maken.

De Nederlandse basisverzekering vergoedt de kosten tot maximaal de kosten die de behandeling in Nederland zou kosten. Zijn de medische kosten op de vakantiebestemming hoger dan in Nederland, dan komt dus een deel voor eigen rekening. Deze extra medische kosten worden wel vergoed door een goede reisverzekering.

Dekking voor Europa of de Wereld

Vrijwel elke reisverzekering biedt de keuze voor dekking van vakanties in Europa of voor de wereld. De premie voor dekking in Europa is lager dan voor dekking in de hele wereld. Probleem is de onduidelijkheid dat niet alle verzekeraars een bepaald land wel of niet tot Europa rekenen.

Het is dus altijd belangrijk om goed te controleren of je vakantiebestemming ook onder de dekking van de door jou af te sluiten reisverzekering valt.

Risicovolle activiteiten

Reisverzekeraars zijn geen fan van risicovolle activiteiten zoals bungeejumpen, parachutespringen of parasailen. Sommige verzekeraars sluiten deze activiteiten van dekking uit en beperken hiermee het recht op schadevergoeding bij letsel.

Wanneer je van plan bent dit soort avontuurlijke activiteiten tijdens de vakantie te gaan ondernemen, dan geldt ook hierbij dat het verstandig is te controleren of de reisverzekering van je keuze ook dekking biedt voor dit soort activiteiten.

Wie gaat er mee?

Niet onbelangrijk is om ook te controleren of de reisverzekering volledige dekking geeft voor alle leden van het reisgezelschap. Hierbij kun je denken aan de volgende personen: eigen kinderen die voor hun studie op een eigen adres wonen, vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen die op de vakantie mee mogen, opa en oma, tantes en vrienden en bekenden.

Voor al deze bijzondere reisgenoten geldt dat het verstandig is om goed te controleren wat de reisverzekering hierover bepaalt.

Bereken je premie

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat