Let op je reisverzekering als je off-piste skiet

Heb je ook zo'n zin om op wintersport te gaan? Vergeet dan niet ervoor te zorgen dat je goed voorbereid én goed verzekerd vertrekt. Op de piste (en ook off-piste) gebeuren veel ongelukken waarbij skiërs en snowboarders een arm of been breken.

Wat is nou een goede wintersport reisverzekering?

Je wilt onbezorgd genieten van de wintersportvakantie. Daarom bereid je alles goed voor. Een goede reisverzekering mag zeker niet ontbreken. Maar wat is nou een goede reisverzekering? Zijn de geneeskundige kosten verzekerd? Hoe zit het met off-piste skiën?

Het is natuurlijk een uitdaging om door de ongerepte natuur te skiën of boarden, maar hier zijn wel risico's aan verbonden.

Off-piste niet altijd meeverzekerd

In diverse reisverzekeringen is een bepaling opgenomen dat wintersport alleen verzekerd is binnen de gemarkeerde pisten! Bij anderen is off-piste skiën wel meeverzekerd, maar let wel op de lawine­waarschuwingen. Als er wordt gewaarschuwd voor lawines vanaf code 3, ga dan niet off-piste skiën. Als je besluit dan toch off-piste te skiën, dan wordt dit gezien als bewust roekeloos gedrag en biedt de reisverzekering geen dekking.

Tips:

  • Ga nooit in je eentje buiten de pistes skiën en laat altijd aan iemand weten wanneer jij en je skipartner terug denken te zijn.
  • Neem een rugzak met water en energierepen mee, een sneeuwschep, een EHBO-etui, een isolatiedeken, een lawineairbag en een lawinepieper. Zo ben je in geval van nood goed uitgerust.

Heb jij je reisverzekering nog niet geregeld? Sluit deze dan nu online bij ons af.

Premie berekenen

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat