Vakantie: denk je aan de reisverzekering?

Zorgeloos op vakantie kunnen gaan, dat willen we allemaal. En bij een eventuele schade of letsel willen we niet dat er onnodig grote zorgen bijkomen. Daarom is het goed om even stil te staan bij jouw reisverzekering.

Meer dan alleen risico van diefstal en verlies

Veel mensen denken bij een reisverzekering vooral aan het risico dat bagage verloren gaat of wordt gestolen. Dat is inderdaad een goede reden om een reisverzekering af te sluiten. Voor ons is dit niet de belangrijkste reden om aandacht te vragen voor deze verzekering. Hoe vervelend het verlies of de diefstal van bagage ook is, financieel zullen de meeste mensen daardoor niet echt in de problemen komen. Dit kan wel het geval zijn indien jij in het buitenland ziek wordt of letsel oploopt.

Jouw zorgverzekering binnen de Europese Gemeenschap geldig

Jouw Nederlandse zorgverzekering vergoedt de noodzakelijke medische kosten die je binnen de Europese Gemeenschap maakt. Buiten de Europese Gemeenschap geldt dat maximaal worden vergoed de kosten die een vergelijkbare behandeling in Nederland zou hebben gekost. Voor de meeste landen is deze vergoeding voldoende. Maar in bijvoorbeeld de Verenigde Staten van Amerika of in landen met vooral privéklinieken kan dit maximum ertoe leiden dat u moet bijbetalen. Een goede reisverzekering biedt dan dekking tegen deze extra kosten.

Repatriëring valt niet onder jouw zorgverzekering

De medische kosten zullen dus vaak voor het grootste deel door jouw zorgverzekering worden vergoed. Een ongeval of ziekte kan er echter toe leiden dat iemand met speciaal vervoer naar Nederland moet worden teruggebracht. Soms met een gewone lijnvlucht waarbij de patiënt meerdere stoelen moet reserveren, soms met een aparte charter of ambulance. De kosten van dit soort vervoer kunnen fors in de papieren lopen. Deze kosten worden niet door jouw zorgverzekering vergoed, maar wel door een goede reisverzekering.

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat