Op reis en de motorverzekering

Als motorliefhebber is er niets mooiers dan met je motor op vakantie gaan en te genieten van de vergezichten en de prachtige routes. Maar wat heb je nu precies aan je motorverzekering en eventuele aanvullende verzekeringen?

Gewoon verzekerd in het buitenland

Motorrijders die voornamelijk in Nederland rijden, zijn ook in Europa verzekerd en in veel landen daarbuiten. Kijk op de Groene Kaart in welke landen er beperkingen gelden. Denk bijvoorbeeld aan landen als Syrië of Libië.

Tip: neem altijd de Groene Kaart mee op vakantie. Mocht er iets gebeuren, dan heb je alle verzekerings­gegevens en alarmnummers bij de hand.

In het buitenland heb je dezelfde recht op hulp als in Nederland. Alleen Pechhulp is niet standaard meeverzekerd. Dit kan wel via een aanvullende verzekering.

Wat te doen bij schade

Je hebt een schadeongeval gehad. Wat te doen?

  • Breng jezelf en eventuele andere betrokkenen in veiligheid
  • Bel het alarmnummer, zij wikkelen de logistiek af
  • Vul met de tegenpartij het schadeformulier in
  • Maak foto's van de schades en omgeving

Denk aan je reis- en zorgverzekering

Als je zorg nodig hebt in het buitenland als gevolg van een ongeval, dan dekt je zorgverzekering de meeste kosten, maar niet alle. Een gepaste reisverzekering dekt alle zorgkosten en eventuele kosten om jou en je bagage naar Nederland te halen. Een reisverzekering dekt ook de extra kosten door onvoorzien langer verblijf vanwege schade aan de motorfiets.

Bereken je premie

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat