All season band populairder, maar Nederland kiest voor veilige winterrit

De vierseizoenenband blijkt steeds populairder: 9% rijdt op de zogenaamde all season band, en dat gaat niet ten koste van de winterband. Na een aantal jaren van groei heeft nu ruim 30% van de personenauto's winterbanden om de velgen.

Waarom winterbanden

Er zijn diverse redenen om winterbanden aan te schaffen. De meest belangrijke is de extra grip die de banden verschaffen. Europese winterbanden bewijzen hun nut bij temperaturen onder de zeven graden.

Zomerbanden hebben bij temperaturen onder de zeven graden een remweg van meer dan zestig meter

De prestatie van de zomerband gaat bij een temperatuur van onder de zeven graden al flink achteruit. Ter vergelijking: zomerbanden hebben bij temperaturen onder de zeven graden een remweg van meer dan zestig meter! Bij winterbanden is dat &lsquomaar’ dertig meter.

Uit onderzoek blijkt dat de kans op een auto-ongeluk in de winter groter is dan in de zomer. In de winter is die kans 12 % hoger als je op winterbanden rijdt en maar liefst 32 % hoger met zomerbanden. Doe er je voordeel mee!

Waarom All Season

Bestuurders die eerst in de winter doorreden op zomerbanden, kiezen nu vaker voor de vierseizoenenband (all weather). Omdat we in Nederland over het algemeen niet hele strenge winters hebben, kan een all season band uitkomst bieden. Het spaart je aanzienlijk wat tijd en geld uit.

Alhoewel de all season band veiliger is in de winter dan de zomerband, deze kan nog steeds niet op tegen de specifieke kwaliteiten van de winterband!

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat