Veranderingen Zorgverzekering 2018

Wat verandert er in 2018 het zorgstelsel? Net als in voorgaande jaren vind je hier de belangrijkste wijzigingen in de zorgverzekering 2018.

Premie zorgverzekering 2018

Het kabinet heeft voor 2018 een premiestijging van € 72 voor de basisverzekering berekend. Dit is een stijging van ongeveer € 6 per maand. De daadwerkelijke premie wordt bepaald door de verzekeraars.

De kortingen op de Nationale-Nederlanden (voorheen Delta Lloyd) basisverzekering en aanvullende pakketten -de hoogste van Nederland met 9% en 20%- blijven ook in 2018 gehandhaafd via United Insurance.

Eigen Risico 2018

Het eigen risico blijft ongewijzigd en bedraagt in 2018 € 385.

De dekking van de basisverzekering in 2018

Er verandert volgend jaar weinig in de basisverzekering. Het pakket wordt met enkele zaken uitgebreid. Dit zijn de volgende:

  • 12 behandelingen oefen- en fysiotherapie voor patiënten net artrose aan de knie of heup
  • Vergoeding voor zittend ziekenvervoer voor oncologie patiënten die behandeld worden met immuuntherapie
  • Vergoeding voor verzorging aan minderjarigen die samenhangt met geneeskundige zorg
  • Nieuwe geneesmiddelen bijvoorbeeld ter behandeling van hepatitis C, borstkanker en verstopping van de darmen

Wijzigingen in de eigen bijdrage in 2018:

De verwachting is dat ook verschillende eigen bijdragen zullen worden gewijzigd. Op dit moment is hierover nog niets bekend. Zodra de eigen bijdragen 2018 zijn vastgesteld, zullen wij dit publiceren.

Zorgtoeslag in 2018 stijgt

De zorgtoeslag voor de minima stijgt aanzienlijk in 2018. Alleenstaanden krijgen er tot € 131 per persoon bij en meerpersoonshuishoudens kunnen zelfs rekenen op € 194 extra.

Of je recht hebt op zorgtoeslag – en de hoogte ervan – is afhankelijk van je jaarsalaris. Veel studenten en mensen met lage inkomens komen in aanmerking voor zorgtoeslag. Later dit jaar zal bekend worden gemaakt hoeveel je maximaal mag verdienen om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag.

De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen gelijk. Met de basisverzekering krijg je bijvoorbeeld je afspraak met je huisarts vergoed. Wil je ook je tandartsafspraak – of andere zorg die buiten de basisverzekering valt – vergoed krijgen? Dan moet je een aanvullende verzekering afsluiten.

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu