Wel of geen ongevallen­verzekering?

Is een ongevallenverzekering iets voor jou? Waar moet je dan op letten als je wel kiest voor deze verzekering?

Wat is een ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering is een verzekering dat een éénmalig bedrag uitkeert bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval.

Bij sommige verzekeraars hangt de hoogte van de uitkering af van de mate van invaliditeit. Vaak kun je autoinzittenden, motor bijrijders en tandheelkundige hulp meeverzekeren.

De ongevallenverzekering is een 'sommenverzekering': de verzekeraar betaalt een bedrag uit die van tevoren met jou is afgesproken. Niet de werkelijk geleden schade.

Wat is een 'ongeval'?

Een ongeval is: “een plotseling, onverwacht, van buiten inwerkend geweld op het lichaam van de verzekerde, waaruit rechtstreeks een medisch vast te stellen lichamelijk letsel is ontstaan, of zijn of haar dood”.

Zie ook:

Voordelen

  • Lage premie
  • Een uitkering bij blijvende invaliditeit
  • Een uitkering bij overlijden
  • Extra kosten bij vervoer naar Nederland, als je in het buitenland overlijdt
  • Extra kosten die je maakt als je minimaal 3 dagen wordt opgenomen in het ziekenhuis

Nadelen

Het uit te keren bedrag is over het algemeen veel lager dan de echte schade. En er zijn ook een aantal uitsluitingen, die per verzekeraar kunnen verschillen. Dat neemt niet weg dat de ongevallenverzekering een goede aanvulling kan zijn als je op reis bent EN dat het uit te keren bedrag financieel zeer welkom kan zijn.

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat