Ken je Stichting Salvage?

Wij hopen natuurlijk dat het je nooit zal overkomen. Maar wanneer je toch eens te maken krijgt met een forse brand in jouw woning dan is er een grote kans dat je Stichting Salvage leert kennen. In dit artikel laten wij je met het mooie werk van deze stichting kennismaken.

Stichting opgericht door Verzekerings­maatschappijen

Stichting Salvage is in 1986 opgericht door de in Nederland werkzame verzekeringsmaatschappijen. Het doel van deze stichting is jou te helpen met praktische zaken wanneer je geconfronteerd wordt met een forse brand, water- of stormschade.

Binnen een uur aanwezig

Namens de stichting is er vaak binnen een uur nadat een calamiteit is opgetreden een vertegenwoordiger van de Stichting aanwezig. Als de brandweer nog druk bezig is met het (na-)blussen van de brand, dan heeft de medewerker van Salvage vooral aandacht voor de mensen die getroffen zijn. Calamiteiten zoals brand hebben vaak een grote impact en brengen veel emoties met zich mee.

Focus op praktische zaken

Zodra de brand geblust is, moet er van alles worden geregeld. Kostbare spullen dienen veilig te worden gesteld. Inboedel die nat is geworden wordt snel gedroogd. Alle goederen met rookschade worden schoongemaakt. Kortom tal van zaken die uitgevoerd moeten worden door specialisten.

Specialisten die je waarschijnlijk niet kent en aan wie je niet zo snel denkt, eenvoudigweg omdat je hoofd op zo'n moment er niet naar staat.

De medewerker van de stichting Salvage zorgt voor deze coördinatie. Allerlei bedrijven en instanties worden door hem of haar ingeschakeld om de schade als gevolg van de brand, storm of water zo beperkt mogelijk te houden. Indien nodig zorgt de stichting er ook voor dat jij en je gezin in een hotel kunnen overnachten indien de woning daarvoor niet meer geschikt is.

Kosten worden gedragen door verzekeraars

In 2017 is de Stichting Salvage voor 7.360 calamiteiten opgeroepen. De stichting is 24/7 beschikbaar. De stichting Salvage brengt jou geen kosten in rekening. Je eigen verzekeraar betaalt de kosten.

Website Stichting Salvage ›

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Aanvragen Polismap Menu
Live chat