United Insurance home
Delta LloydZorgverzekering › Zorgpas buitenland

Zorgpas buitenland

Bij Delta Lloyd bent u altijd verzekerd van goede zorg. Gaat u op vakantie naar een ander Europees land? Met de Zorgpas Buitenland blijft u goed verzorgd. Met de Europese Zorgverzekeringskaart - ook wel bekend als de European Health Insurance Card (EHIC) - bent u in Europa verzekerd van medisch noodzakelijke hulp. Alle informatie die een zorgverlener in het buitenland nodig heeft, staat op de pas. Aan één kant van de pas ziet u uw persoonlijke gegevens, daar staat ook de einddatum van de geldigheid van de pas. Aan de andere kant staat de informatie van Delta Lloyd met het telefoonnummer van de Delta Lloyd Hulpdienst. U kunt dit nummer bellen voor noodgevallen in het buitenland buiten Europa.

Wanneer gebruik ik de pas?

In Nederland gebruikt u gewoon uw Delta Lloyd Zorgpas. Dat is het verzekeringsbewijs dat u automatisch ontvangt van Delta Lloyd. De Delta Lloyd Zorgpas Buitenland (EHIC) is speciaal voor medisch noodzakelijke zorg in het buitenland. Als u in het buitenland een beroep moet doen op medisch noodzakelijke zorg, checken de zorgverleners in het ziekenhuis altijd of u verzekerd bent. Dat kan dan eenvoudig door de Delta Lloyd Zorgpas Buitenland te laten zien. Zo voorkomt u dat u in Europese verdragslanden ter plaatse kosten moet voorschieten of dat er kosten gemaakt worden die wij niet vergoeden.

Geldigheidsduur

De pas is alleen geldig in combinatie met een actuele zorgverzekering bij Delta Lloyd en is dus een heel verzekeringsjaar geldig. De Delta Lloyd Zorgpas Buitenland (EHIC) kan niet gebruikt worden in het buitenland als het doel van uw reis alleen voor een medische behandeling is. De pas is alleen bedoeld voor medisch noodzakelijke hulp in Europese verdragslanden.

In welke landen kan ik de pas gebruiken?

U kunt de pas gebruiken als u tijdelijk verblijft in een van de lidstaten van de Europese Unie. Dit zijn: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Slovenië, Malta, Cyprus, Roemenië en Bulgarije. Daarnaast is de Europese verzekeringspas ook geldig in Australië, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen of Zwitserland.

Vraag de pas direct aan

De Europese Zorgverzekeringskaart (EHIC) kunt u gratis aanvragen. Alle verzekerden, dus ook kinderen, krijgen een eigen pas. Vraag de pas minimaal een week vóór uw vertrek aan. De Zorgpas Buitenland (EHIC) is een jaar geldig en moet dus ieder jaar opnieuw worden aangevraagd. Hebt u de Delta Lloyd Zorgpas Buitenland (EHIC) niet tijdig aangevraagd? Bent u de pas verloren? Of hebt u medische zorg nodig tijdens uw verblijf in het buitenland en hebt u geen pas? Dan kunt u een vervangend document bij de Delta Lloyd Hulpdienst aanvragen via telefoonnummer +31 20 695 55 62. Dit document heeft dezelfde waarde als de Delta Lloyd Zorgpas Buitenland (EHIC), maar de geldigheid is beperkt tot de duur van uw verblijf.

premie berekenen

Hulp Nodig?

Bel 020 - 79 57 999

nu: Geopend!
vandaag (21-03): 8:30 tot 18:00
morgen (22-03): 8:30 tot 15:15
overmorgen (23-03): 8:30 tot 18:00

Whatsapp 06 - 28 56 30 70

Zorgverzekerden beoordelen ons met een:


Reviews ›
8,654 reviews

Algemeen

Producten

Verzekeraars

Netwerken

© Copyright 2005 - 2018 United Insurance | Bel: 020 - 79 57 999 | Volg ons op Twitter | Powered by Klap b.v. Adfiz logo  KIFID logo  NVGA logo  RMIA logo

Deze website maakt gebruik van Cookies. Door het gebruik te maken van onze site accepteert u de voorwaarden van onze Privacy Policy.

Switch to English