United Insurance home

Nieuws

Bijzondere bromfietsen en uw elektrische fiets

2014-08-08

Er komen steeds meer nieuwe voertuigen met een (vaak elektro) hulpmotor waarmee mensen gemakkelijk en snel kunnen voortbewegen. Die andere nieuwe voertuigen zijn onder andere:

  • de e-bike of elobike de elektrische fiets of fiets met trapondersteuning;
  • de Segway een tweewielig voertuig waarop je gaat staan en door je naar voren of naar achteren te bewegen je naar voren of achteren rijdt;
  • de Trikke, de Zappy en de Swing zijn driewielers met een hulpmotor;
  • de Stint een soort bakfiets met hulpmotor.

Voor deze nieuwe voertuigen heeft de overheid bijzondere eisen, voorwaarden en regels vastgesteld. De bestuurder moet minimaal 16 jaar zijn, hoeft geen rijbewijs te hebben en geen helm te dragen, het voertuig hoeft geen kentekenplaat te hebben, de maximumsnelheid is 25 km per uur en moet verlichting hebben. Het voertuig moet voorzien zijn van een verzekeringsplaatje waaruit blijkt dat er voor het voertuig een aansprakelijkheidsverzekering is afgesloten. Als aan deze eisen is voldaan, mag er met het voertuig op de openbare weg worden gereden.

Voor de meest bekende van deze voertuigen, de elektrische fiets (de e-bike of elobike), bent u niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te sluiten. Deze fiets hoeft ook niet voorzien te zijn van een verzekeringsplaatje. Uiteraard is het wel verstandig om toch een aansprakelijkheidsverzekering voor de fiets te sluiten. Vaak kan dit gratis op uw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (uw AVP).

Bij United Insurance is uw ebike of elobike standaard op uw AVP meeverzekerd. U hoeft hiervoor niet apart contact met ons op te nemen. Wel zo gemakkelijk!

Hulp Nodig?

Bel 020 - 79 57 999

nu: Geopend!
vandaag (21-03): 8:30 tot 18:00
morgen (22-03): 8:30 tot 15:15
overmorgen (23-03): 8:30 tot 18:00

Whatsapp 06 - 28 56 30 70

Klanten beoordelen ons met gemiddeld:


Reviews ›
8,22981 reviews

Algemeen

Producten

Verzekeraars

Netwerken

© Copyright 2005 - 2018 United Insurance | Bel: 020 - 79 57 999 | Volg ons op Twitter | Powered by Klap b.v. Adfiz logo  KIFID logo  NVGA logo  RMIA logo

Deze website maakt gebruik van Cookies. Door het gebruik te maken van onze site accepteert u de voorwaarden van onze Privacy Policy.